• (70605800)

Trygfonden og Safetygoup får international opmærksomhed i fagligt studie om overlevelse ved genoplivning med hjertestarter

SafetyGroup og Trygfonden har fået internationel opmærksomhed i fagligt studie i det anerkendte Resuscitation Journal.

Hjertestartere øger overlevelsesprocent ved hjertestop

Det er kendt, at hjertestartere øger overlevelsesprocenten ved hjertestop udenfor sygehuse.  Målsætningen med studiet var, at undersøge brugen af og fordelen ved offentligt tilgængelige hjertestartere i et landsdækkende nætværk.

Brugen af 807 hjertestartere i Danmark vurderes

I dette 28-måneders studie, blev brugen af 807 hjertestartere opsat af Safetygroup og Trygfonden vurderet. Når en hjertestarter blev brugt, blev information om omstændighederne ved hjertestoppet, om hjælperen, om hjertestarteren og om patienten indsamlet.

Understreger den diagnostiske værdi af hjertestarterne

I 48 tilfælde var hjertestarteren påsat patienten med hjertestop inden Falckredderne ankom. Ti procent af tilskuerne var uddannet personale fra sundhedsvæsenet, som var tilfældigt tilstede.

Af dem med en stødbar rytme havde 65% fået normal cirkulation inden Falckredderne ankom og 26% var ved bevidsthed, hvilket understreger den diagnostiske værdi af ECG downloads fra hjertestarterne.

Bevis på hjertestarternes livreddende potentiale

Dette studie giver yderligere bevis på hjertestarterens livreddende potentiale. Det viser en overlevelse for 69% af patienter med stødbare rytme.

Læs hele artiklen fra Resuscitation Journal her (PDF)

22. februar 2017 | Kategori: Trygfonden

VORES REFERENCERLæs mere

LÆS OM UDDANNELSE HERLæs mere

DET SIGER VORES KUNDERLæs mere
Top